Je missie vinden of info over de complimentenmachine? klik hier

Synchroniciteit leerde ik kennen door lezen van Herinneringen Dromen Gedachten van Carl Gustav Jung. De dood van een geliefde, het veranderen van baan of het verhuizen naar een andere stad kan zorgen voor een automatisch grotere focus voor die bizarre toevalligheden. Noodzakelijke veranderingen dwingen ons te zoeken naar patronen die betekenis geven aan de verandering of de (voortgezette) zoektocht.

Bij mijzelf was het een verhuizing naar een andere stad die leidde tot toevallige overeenkomsten die ik zag tussen mijn pad en het pad van mijn overgrootopa. Ik woonde in dezelfde straat waar hij was opgevoed. Ik deed hetzelfde werk. Ik had dezelfde hobby’s. Doordat ik die paralellen serieus nam, begon ik ook aan mijzelf te twijfelen: dit is een manier van magisch denken die voor een ingenieur niet normaal is. Maar ik zocht een patroon, ik vond een patroon en dat leidde tot een belangrijk inzicht voor me.

Laat synchroniciteit ongedwongen haar werk doen en denk eens over de volgende vraag:

Wat is jouw verlangen? Wat wil jij graag?

Spreek je verlangen uit en kijk eens of je gedurende de dag/ week iets tegen komt dat je kan aangrijpen om een eerste stap naar jouw verlangen te zetten.