Je missie vinden of info over de complimentenmachine? klik hier

Synchroniciteit leerde ik kennen door het lezen van Dromen, Herinneringen en Gedachten van Jung. Jung is psychiater en bedenker ervan. Ik ging synchroniciteit in mijn leven zien en ik volgde de broodkruimels. Dat leidde tot ontwikkeling van de complimentenmachine.

Toen ik de eerste complimentenmachine (…een rode kauwgomballenautomaat…) uitprobeerde, liep ik een winkel in en opende het boek ‘GELUK’ op de pagina hieronder. Een teken dat ik met de complimentenmachine voor ambitie móést gaan. Ik had een paar dagen ervoor de vraag gesteld wat ik verder met de machine moest gaan doen. Dat ik het boek op deze bladzijde opende was een bevestiging. Er kwam het project 10.000 complimenten uit. En het liep tot 50.000 complimenten!

ga_voor_ambitie

In flow zijn is hetzelfde als synchroniciteit ervaren. Wat helpt? Dagelijks stil zijn door stil zitten of wandelen.

TIPS VOOR HET VERSTERKEN VAN SYNCHRONICITEIT
(Mijn interpretatie van een deel uit ‘The power of flow’)

-Je hebt ambitie nodig. De wil om jezelf te ontwikkelen. Betrokkenheid bij familie, werk, de waarheid en ‘het geheel’. Ondanks moeite je niet afkeren maar juist de verbinding ermee opzoeken. Je bent er niet voor niets zo in terecht gekomen.
Eerlijkheid. Verricht werk om alles wat in je innerlijk zit te aanschouwen en iets mee te doen. Het een plek te geven zodat het geïntegreerd is. Ondervraag dat wat in je innerlijke wereld zit om te zien of het waar is of niet. Maak er een tekening van.
-Heb moed. Volg je intuïtie. Maak jezelf beschikbaar voor het grotere plan. Ga eens links als iedereen rechts gaat.
Passie. Voor het leven, kennis, een relatie, voor de waarheid. Betekent: je grote zorgen maken om iets buiten jezelf. Daardoor krijg je een enorme drijvende kracht.
Hier en Nu. Geen ingewikkeld gedoe en malen over hoe iets moet of hoe iets had gemoeten. Dus aanwezigheid hier zonder dat wat je wilt en ziet ingewikkeld is. Als er dingen zijn uit het verleden die voorkomen dat je in het hier en nu bent, bijv. boosheid of verdriet, accepteer dat het nu bij je hoort en ga verder óf geef er extra aandacht aan (wellicht door hulp in te roepen) zodat je het kunt integreren en wél in het hier en nu kan zijn.
Openheid. Sta open voor dat wat zich ontwikkelt. Je hebt misschien een plan maar vaar ook mee op intenties van anderen/ kansen die zich voor doen.
Ontvankelijkheid. Neem deel aan gebeurtenissen die zich ontvouwen. Luister naar je innerlijke stem. Zie wat er gebeurt en neem deel maar zorg dat je niet gaat controleren om de uitkomst te beïnvloeden. Hou de ruimte, waarin de mogelijkheden zitten, open.
Positiviteit. Zie het positieve in elke situatie door de waarde die je erin vind te vergroten. Dat betekent niet dat situaties geen negatieve kant hebben, maar dat we het positieve deel nemen om van daaruit beweging te krijgen. We krimpen niet van moeilijke mensen. We stappen erop af.
Vertrouwen. Is de aan/uit knop van dit verschijnsel. Vertrouw op betekenisvol toeval!

Heb jij ervaringen met betekenis toeval? Leuk als je het deelt.

Fijn als je deelt!
Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn